Kerro
museolle

Kerro museolle

Kerro museolle -sivustolla museot esittelevät kokoelmiaan ja tallentavat aineistoa tuleville sukupolville. Jotta paikallista elämää ja ilmiöitä saataisiin tallennettua ja dokumentoitua kattavasti, haastamme sinut jakamaan muistosi ja kokemuksesi meidän kanssamme. Tätä sähköistä museopalvelua ylläpitää Satakunnan Museo.

Kuka tahansa on tervetullut kertomaan kokemuksistaan verkkoportaalissa. Materiaali voi olla valokuvia, videokuvaa, ääntä tai kirjoitettuja muistoja. Kaikki muistot tallennetaan keruun järjestäneen museon kokoelmaan. Jos tallennat valokuvia/videota etkä ole itse tekijä (kuvaaja), kysy ensin lupa tekijältä.

Museot, kun haluatte laittaa muistelun pystyyn sivustolle, ottakaa yhteyttä niin kerromme tarkemmin.

Lisätietoja:
amanuenssi Johanna Jakomaa, Satakunnan Museo
johanna.jakomaa(at)pori.fi, p. 044 701 1057

Kerro museolle -sivuston historia

Kerromuseolle.fi-sivusto oli jäänyt perinnöksi Satakunnan Museon Porilaisen urheiluperinteen tallennushankkeelta vuonna 2012. Sivustolla oli kerätty urheiluaiheisia muistoja. Satakunnan Museo halusi muokata sivuston museon vakituiseksi, sähköiseksi työkaluksi muistojenkeruukäyttöön. Vuonna 2013 Satakunnan Museo sai opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoitusta uuteen hankkeeseen, joka nimettiin sivuston mukaisesti ”Kerro museolle”. Hanke toimi 25.3.–4.11.2013 ja sen projektisuunnittelijana oli FM Päivi Lahdelma.