Kerro
museolle

Teresia Lönnström

Lönnströmin museot 14.11.2013 - 14.11.2025 4

Teresia Lönnström (1895 – 1986) muutti Raumalle miehensä Oy Sytyttimen ja Oy Ammuksen perustajan Rafael Lönnströmin kanssa vuonna 1942. Jo seuraavana vuonna Rafael Lönnström menehtyi keuhkotautiin ja Teresialle jäi yhtiöiden osake-enemmistö. Lönnström -yhtiöiksi myöhemmin yhdistyneet Oy Ammus ja Oy Sytytin työllistivät parhaimpina aikoinaan satoja kaupunkilaisia.

Rauman kuningattareksikin kutsuttu Rouva Teresia Lönnström asui ottotyttärensä Else Bechin kanssa Syväraumanlahden pohjukassa sijaitsevassa talossa, jossa nykyään toimii Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo. Rouva Lönnström sisusti kotinsa tyylihuonekaluilla, lukuisilla design-esineillä ja taideteoksilla. Tänä päivänä nuo taideteokset ovat Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön taidekokoelman perusta.

Kauniista kodistaan Rouva Lönnström poistui yleensä autonkuljettajansa kyyditsemänä ja tyylikkäästi pukeutuneena. Taiteiden ystävänä hän kävi mielellään mm. teatterissa.

Muistatko vielä Teresian? Tapasitko hänet tai kohtasitko kaupungilla? Tai olitko kenties töissä Lönnström -yhtiöiden palveluksessa ja muistat hänet sitä kautta?

Kerro museolle muistosi! Kirjoita se mitä muistat Teresia Lönnströmistä. Tarinasi ei tarvitse olla pitkä, pienikin muiston murunen on arvokas. Jos sinulla on kuvia Teresiasta tai paikasta, johon Teresia -aiheinen muistosi liittyy, voit lisätä kuvan kaikkien nähtäväksi.

(Jos et halua muistosi jäävän näkyviin verkkosivuille, voit myös valita, että se tallentuu ainoastaan museon nähtäväksi.)

 

Kiitos, kun jaat muistosi!

Muistot

Suodata

Järjestä

Aakkosittain

Luetuimmat

Kommentoiduimmat

Uusimmat

Vanhimmat

Näytä kaikki muistot < >