Kerro
museolle

Takaisin Kaupat, ostokset, shoppailu -muisteluun

Kauppahallin suutari

Kaupat, ostokset, shoppailu Kari Järvensivu 28.10.2013 0

Olen ollut suutarina Porin hallissa 20-25 vuotta tuossa missä on kukkakauppa nyt. 52 vuotta tuli tehtyä yhteensä suutarin työtä. Olin aiemmin kadun toisella puolella, vanhan poliisilaitoksen vieressä.
Kun muutin halliin, mietin, miten tänne ketään tulee, kun eivät tule suoraan kadulta sisään. Mutta kyllä asiakkaita riitti.
Olin 14 vanha kun menin oppipojaksi Vainiolle Antinkadulla nro 21, Scandic-hotellia vastapäätä. Rakennusta ei ole nykyään. Vainio laittoi lisäksi liikkeen hallin taakse vanhan poliisilaitoksen viereen. Olimme molemmissa liikkeissä. Kun armeijasta tulin, Vainio sanoi, että saat ruveta omiin hommiin ja niin otin Vainion liikkeen. Kauppakirja tehtiin ruutupaperille. Vainio sanoi, että maksat silloin kun itse jaksat, ei ollut mitään kuukausimaksuja sovittuna. Aloin omiin hommiin 1966. Liikkeen nimi oli Jalkinekorjaamo Kari Järvensivu. Jouduin lähtemään vanhasta paikasta 1980-luvun alkupuolella ja menin halliin kun sieltä sai paikan. Olin bingon puolella vuoden ja sitten se lopullinen koppi tuli myyntiin. Helsingistä Kaarina Vuolteenaho myi sen. Hallissa minulla oli suutarin kyltti liikkeen ulkopuolella.
Enimmäkseen tein korjauksia. Siinä oli hevosen vehkeet, jääkiekkovehkeet, mattojen kanttauksia, kasseja, ei niitä kaikkia muistakaan. Pääasiassa kenkien korjaamista. Ässien varusteita korjasin 30-vuotta. Jo silloin kun olin kadun toisella puolella joku Ässistä tuli kysymään, kun vanha korjaaja oli lopettanut, että korjaatko sinä. Ja siitä asti nykypäivään olen niitä korjannut.


0 kommenttia

Jätä kommentti

Jätä kommentti

Kirjoita uusi kommentti