Kerro
museolle

Takaisin Kaupat, ostokset, shoppailu -muisteluun

Muistoja Friitalan osuuskaupasta

Kaupat, ostokset, shoppailu Anonyymi 30.10.2013 0

Friitalan osuuskauppa oli ensimmäinen työpaikkani. Kaupassa oli eri osastot, friitalan nahkatehdas oli vieressä. Klo 11 ”karvarit” tuli ruokatunnille ja silloin piti kaiken olla valmista. Ja sama klo 16 kun he pääsivät töistä. Muut asiakkaat tiesivät nämä ajat ja tulivat muulloin kun tiesivät että ”karvarit”, iso joukko työläisiä tuli silloin.

Voi tuli 20 kg kuutioissa. Pienennettiin kaupassa n. 500g paloihin voilangalla. Pakattiin saman tein. Pakkaustyyli tärkeää osata, aina samalla tavalla taittelu.

Myyjien piti osata kaikki. Siirtomaa puolella myytiin hevosenkenkiä, nauloja, muttereita jne. Ainoa osuuskauppa Friitalassa joka myi tälläisiäkin tavaroita.

Osuuskaupassa oli maitopuoli, kangaspuoli, ja siirtomaapuoli.
Lihaa säilytettiin varastossa , kylmiöitä ei ollut, kokonaiset ruhot roikkuivat kinnereissä katossa. Lihamies oli kaupassa joka hoiti lihan paloittelut. Opettelin myös sianruhonpaloittelun.

Puuvilla tehtaaassa käynti: Puuvillassa oli pieni myymälä. Karjalan evakoille myytiin sieltä tavarapaketteja. Etukäteen ei tiennyt mitä paketissa oli. Tavara meni nopeasti ja sinne piti mennä aikaisin.


0 kommenttia

Jätä kommentti

Jätä kommentti

Kirjoita uusi kommentti