Kerro
museolle

Takaisin Kaupat, ostokset, shoppailu -muisteluun

Puotipuksuna leipäpuodissa

Kaupat, ostokset, shoppailu Anonyymi 28.10.2013 0

Jos lähdemme kaupungille kotoa, käymme aina kauppahallissa kierroksella. Ei ole kertaakaan, että jäisi välistä. Välillä mennään ja katsomme vain lävitse, mutta on pari asiaa, joita ostamme yleensä hallista. Lihamestarin lihapuoti on hyvä, ja siellä on tuttu myymässä joten tulee siellä poikettua ja ostettua lihaa, ja löysimme maistuvan leivän luomupuodista, keittoa käymme syömässä silloin tällöin, ovat maistuvia.

Olin parinakin kesälomana 1963 ja 1964 Porin leivällä kesätöissä ja kun ikää oli, niin viikolla koulun jälkeen, niin sain vähän taskurahaa. Myytiin vaan kovasti. Meillä oli valkoiset takit ja valkoiset liinaiset päähineet. Myymäläpäälliköllä taisi olla oikein vekitetty, vähän hienompi huivi. Terveystarkastaja huomautti, jos ei ollut asua.

Porin leipä oli vastapäätä Holmlundin tilaa. Oli Merilammen kangaskauppa ja Pohjanmaan kudos, mattokauppa. Sivukäytävässä oli Nakkilan meijeri ja maitotuotteet, myytiin voita ja juustoa ja maitoa. Minulle jäi mielikuva, että halli oli aina täynnä asiakkaita. Ihan perällä oli vihanneksia ja kukkia. Hyvin monipuolista, varmaan kaikki alat löytyivät.


0 kommenttia

Jätä kommentti

Jätä kommentti

Kirjoita uusi kommentti