Kerro
museolle

Takaisin Kaupat, ostokset, shoppailu -muisteluun

Shoppailua Porissa 60-luvulta lähtien…

Kun olin lapsi 60-luvulla, Mummini asui Porissa Uudellakoivistolla Hiekkakadulla keltaisessa rintamamiestalossa. Itse asuin Honkajoella vanhempieni kanssa, kävimme kuitenkin usein Porissa Mummin luona. Muistan, että meidän perheen kaikki vaatteet ostettiin Porista. Olin äidin mukana ostamassa äidille juhlavaatteita silloisesta 60-luvun Antinasu-Ratsulasta. Hämärästi muistan kaupparakennuksenkin, muistaakseni puurakennus nykyisen Ratsulan lähellä…
Muistan myös, miten yöpyessämme Mummin luona, heräsin aina aikaisin, menin Mummin luokse keittiöön ja sitten pääsin Mummin pyörän tarakalla torille! Se oli meidän juttumme toisten jäädessä nukkumaan.
Ystävystyin Mummin naapurissa asuvan tytön, Raijan kanssa. Minua nauratti ja ihmetytti silloin Porin murre…Uudellakoivistolla erään talon kadun puoleisessa osassa oli pieni sekatavarakauppa, piti nousta muutama porras katutasolta.
Jos satuimme saamaan tai löytämään pennin rahoja, kävimme tosiaankin ostamassa kyseisestä kaupasta nallekarkkeja! Ne ongittiin isosta kannellisesta lasipurkista…
Myöhemmin shoppailu Porissa oli teinivuosien shoppailua, sain jo tulla kahdestaan tyttökaverini kanssa 70-luvun kaupoille.
1980-luvulla taisi ilmestyä ensimmäinen Citymarket hyvin lähelle Mummilaa ja Uuttakoivistoa. Mummi lähti silloin ostoksille ”Sittiin” niinkuin hän sen sanoi. Siellä hän osallistui aina arvontoihin kirjoittamalla kotonakin aika kasan kuponkeja, pettyneenä sitten todeten ettei taaskaan kukaan meistä voittanut sitä autoa!
Silloinen Porini oli huomattavasti suurempi silmissäni ja mielessäni.


0 kommenttia

Jätä kommentti

Jätä kommentti

Kirjoita uusi kommentti