Kerro
museolle

Takaisin Kaupat, ostokset, shoppailu -muisteluun

Viikkarissa Rimmistön kauppa

Kaupat, ostokset, shoppailu Anonyymi 5.9.2013 2

Asuimme 1960 luvun puolivälistä 1970 luvun alkuun Viikkarissa, Juhana-Herttuankatu 7. Maaherrankadun ja Maanmittarinkadun kulmassa oli Rimmistön kauppa. Isot kiviportaat johtivat ovelle. Oikealle mentäessä oli maito-, voi- ja juustopuoli. Vasemalle mentäessä muut ruokatarvikkeet ja sekatavarat.
Jos vain maasta sattui löytämään pennin ja mieluummin 5 penniä niin juosten mentiin hakemaan kaupasta nalleja, jotka myytiin isosta lasipurkista.
Sibeliuspuiston pyöreästä kioskista haettiin kesällä jäätelöpuikot tai nekkuja ja yleensä silloin oltiin leikkipuistossa.


2 kommenttia

Jätä kommentti
Kimmo 17.10.201311:48

Rimmistön kaupan kuvailu oli juuri noin. Aino Rimmistö oli kauppiaan nimi. Se oli pieni sekatavarakauppa, ei nykyaikainen itsepalvelukauppa, eikä ollut digivaakoja, vaan asiakasta palveltiin tiskin takaa. Nelkytsenttiset metvurstipötköt roikkuivat katosta. Pötköt olivat paksumpia kuin nykyiset. Niistä kauppias siivutti asiakkaalle sopivan määrän. Oli tärkeää, että metvurstia maistettiin ensin vähän.

Maikki 17.10.201317:35

Rimmistön kauppa oli kyllä Herralahdenkadun ja Maaherrankadun kulmassa eikä Maamittarinkadulla. Lihapuolelle mentiin Maaherrankadun puolelta ja maito- ja sekatavarapuolelle mentiin Herralahdenkadulta.

Jätä kommentti

Kirjoita uusi kommentti