Kerro
museolle

Takaisin Kansalaisopisto 100 vuotta -muisteluun

Reposaaren haaraosasto

Tiesitkö, että Porin työväenopisto toimi perustamisestaan lähtien myös Reposaaressa? Tässä Suomen ensimmäisessä haaraosastossa toimi myös oma toverikuntansa. Heti ensimmäisenä syyslukukautena 1917 reposaarelaiset vetosivat opiston johtokuntaan saadakseen opetusta myös ruotsin kielessä:

”Seikka on se, että ruotsinkielen taito täällä Reposaarella tulee kysymykseen, kenties enemmän kuin kaupungissa ja meistä on monta, jotka ennen ovat saaneet vähän alkuopetusta n. s. kursseilla ja haluaisimme sitä nyt jatkaa ja kehittää”.

Pyyntö hylättiin ensin, mutta myöhemmin se päätettiin hyväksyä ehdolla, että osanottajia olisi vähintään 25. Samalla myönnyttiin reposaarelaisten oppilaiden pyyntöön saada laskennon ja kirjanpidon opetukselle kaksi viikkotuntia kuten kaupungissakin.

Oletko sinä opiskellut Reposaaressa Porin työväenopiston kursseilla?


2 kommenttia

Jätä kommentti
kansalaisopisto 10.11.201509:30

Yllä oleva kuva on opiston 10-vuotisjuhlasta. Keskellä tuolissa istuu opiston johtaja Väinö Kari, hänen vasemmalla puolellaan johtajatar Aino Hurmalainen ja oikealla puolella opettaja J.K. Eloranta, joka myöhemmin toimi Reposaaren osaston valvojana.

Alimmainen ryhmäkuva Reposaaren osaston opiskelijoista on vuodelta 1922 tai 1923. Alarivissä opiston johtaja Väinö Karin vasemmalla puolella johtajatar Ida Hannula.

qppkkbpkjf 28.7.202005:38

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Jätä kommentti

Kirjoita uusi kommentti